top of page
Kattenbak miacara.JPG

PurrFect Design, de 'kattenwinkel'

PurrFect Design logo.JPG

Een kat die haar natuurlijk gedrag kan uitoefenen is een gelukkige kat. Daarom is het belangrijk dat alle nodige voorzieningen voldoende en op de juiste locaties aanwezig zijn.
Vooral in moderne woning zijn erg weinig schuilplaatsen, amper hoge ligplaatsen en zelden krabobjecten langs de looppaden. Meestal omdat de klassieke benodigdheden niet bij het interieur passen en men zich onvoldoende realiseerde hoe belangrijk ze zijn voor hun kat.
Zo begon een zoektocht naar stijlvolle alternatieven.

Tevens is een basiskennis over ‘hoe katten de wereld rondom hen ervaren’ en het besef dat ze zich in je woning gedragen zoals in hun natuurlijk omgeving – ‘hun bos’ - erg belangrijk om hen niet alleen beter te begrijpen, maar ook proactief in hun noden te kunnen voorzien. Toch is die kennis vaak niet of onvoldoende aanwezig en daarbovenop is het algemeen aanbod uitdagend en kwalitatief kattenspeelgoed vrij beperkt in de klassieke dierenzaken.
Ook dat moest beter kunnen, want sport en spel is zo belangrijk voor onze huistijgertjes.

Het is belangrijk dat mensen proactief het juiste advies meekrijgen bij de speeltjes, de plaatsing van de meubeltjes en over de noden van een (binnen-)kat, omdat op die manier tot 80% van de gedragsproblemen makkelijk kunnen voorkomen worden. Zo ontstond in 2011 de online winkel en in 2012 ook de fysieke winkel - PurrFect Design - in centrum Antwerpen.

De relatie tussen levende wezens kunnen verbeteren is toch het mooiste wat er is. Niet? Dit aan de basis te kunnen doen, in de winkel, betekent vooral focussen op probleem-preventie in de plaats van de problemen pas aan te pakken als ze al ontwikkeld of ver gevorderd zijn. Tevens is het laagdrempelig en bereiken we via de winkel een veel ruimer publiek, vermits we niet enkel die mensen bereiken die actief op zoek gaan naar advies naar aanleiding van reeds ontstane problemen.
De winkel en deze proactieve vorm van gedragsadvies kunnen combineren geeft veel voldoening en PurrFect Design is dan ondertussen dan ook bekend als ‘de kattenwinkel’.

PurrFect Design
Lange Klarenstraat 25 (zijstraat Meir) - 2000 Antwerpen
www.PurrFectDesign.be

bottom of page